Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

PAKEJ UMRAH SAFWAH by EMRAZ Travel & Tours.

Semasa kami menulis artikel ini, sebanyak 355 syarikat pengendali Umrah yang berdaftar dengan Kementerian Pelancongan Seni & Budaya Malaysia. Semua menawarkan pelbagai pakej umrah kepada umum. Ya, kami membandingkan lebih daripada 1000 pakej Umrah demi memudahkan carian dan pilihan anda.

Anda boleh menikmati keselesaan dengan harga terbaik dengan pelbagai tawaran seperti:

#01 | Pakej Premium Dengan Harga Ekonomi.

Pakej Safwah Gold merupakan pakej premium yang dijual dengan harga ekonomi. Hotel Safwah di Mekah seperti Safwah Royal Orchid atau Royal Dar Al Eiman Safwah adalah hotel bertaraf 5 Bintang dan hanya berjarak 50 meter dari Masjidil Haram. Bangunan Safwah merupakan antara bangunan yang terdekat jaraknya dari Kaabah.

 

#02 | Harga Antara Termurah Di Pasaran.

Rata-rata pakej Safwah yang dijual di pasaran berharga sekitar RM7,490 ke atas. Itupun hotel di Madinah berada jauh dari pintu 25 iaitu pintu untuk ke Raudhah bagi wanita. Namun, kami tawarkan dengan harga promosi RM6,780 (cuti sekolah) dan RM6,290 (musim biasa). Sangat rendah kan!.

 

#03 | Hotel Di Madinah Sangat Dekat Dengan Pintu 25.

Hotel di Madinah untuk ini sangat dekat dengan pintu 25 iaitu pintu untuk kaum wanita ke Raudhah. Anda boleh bandingkan pakej kami dengan pakej syarikat lain. Hotel kami di Madinah berjarak 50 meter sahaja dengan pintu 16 & 25 seperti Hotel Gloria Al Fayrouz (4 Star) , Hotel Fayroz Shatta, Al Salihiya dan Eiman Royal (5 star).

 

#04 | Penerbangan Terus Yang Menjimatkan.

Penerbangan Terus Saudi Airlines iaitu dari Kuala Lumpur ke Madinah atau Kuala-Lumpur ke Jeddah akan menjimatkan banyak masa perjalanan dan anda tidak berasa terlalu penat duduk lama di dalam kapal terbang.

Penerbangan terus Saudi Airline pun mengambil masa antara 8 jam 50 minit ke Jeddah dan 10 jam 10 minit penerbangan terus ke Madinah. Bayangkan sekiranya pakej penerbangan yang anda beli adalah bukan penerbangan terus?.

 

#05 | Jarak Hotel Yang Dekat Dan Bertaraf 05 Bintang. 

Umum tahu bahawa lagi dekat hotel penginapan maka lagi menjimatkan masa dan tenaga untuk berulang alik ke Masjidil Haram. Sebenarnya terdapat 7 hotel mewah yang berhampiran dengan Masjidil Haram antaranya:

  1. Makkah Royal Clock Tower, A-Fairmont Hotel.
  2. Swiss Hotel Makkah.
  3. Dar Al Tawhid Intercontinental.
  4. Mövenpick Hotel & Residence Hajar Tower Makkah.
  5. Al Safwa Orchid Royale Hotel.
  6. Raffles Makkah Palace Hotel.
  7. Hilton Makkah Hotel.

Nama pun dah pakej Safwah, pastinya pakej ini mengambil namanya dari hotel penginapan yang kami tawarkan. Safwah hotel memiliki akses pemandangan yang tak kalah menariknya dibandingkan dengan 7 Hotel di atas tadi.

Hotel Al Safwa ini berjarak sekitar antara 50 -100 meter dari Pintu Masjid Bab Malik Abdul Aziz. Al Safwa Hotel adalah salah satu hotel mewah berbintang lima yang memiliki bilik-bilik dengan panorama Masjidil Haram.

Selain memiliki pemandangan yang indah, hotel mewah ini mempunyai kedai-kedai yang menjual produk-produk dan cenderamata serta makanan-makanan istimewa di Arab Saudi, menjadikan hotel ini juga menjadi salah satu pilihan utama jemaah dari luar Negara.

Pendapat Jumhur ulamak mengatakan bahawa umrah itu wajib dilakukan untuk seumur hidup sekali. Ia bersandarkan kepada ayat Al-Quran dalam Surah Al-Baqarah ayat 196:

Dan sempurnakanlah ibadah haji dan umrah kerana Allah.

Ada satu lagi hadis yang mana Rasulullah s.a.w. bersabda bahawa: 

Haji dan umrah itu kedua-duanya fardhu, tidak mengapa mengerjakan yang mana dahulu.

Oleh itu setiap umat islam haruslah mempunyai niat dan terus berusaha untuk melaksanakan ibadah umrah dan haji. Antara kelebihan yang perlu direbut oleh Jemaah semasa berada di masjid-masjid utama antaranya ialah:

Kelebihan solat di Masjidil Haram adalah bersamaan dengan 100,000 kali solat ditempat lain dan kelebihan solat di Masjid Nabawi di Madinah bersamaan 1,000 solat di tempat lain. Dan Solat Di Masjid Al-Aqsa Bersamaan 500 Solat” – Riwayat Tabrani.

Orang Yang Mengerjakan Haji Dan Umrah Adalah Tetamu Agong Kepada Allah SWT, Sekiranya Mereka Memohon Doa Kepada-Nya Nescaya Allah SWT Perkenankan Doa Mereka, Sekiranya Mereka Memohon Keampunan-Nya Nescaya Allah SWT Ampunkan Mereka” – Riwayat Bukhari dan Muslim

Kami sangat komited untuk menyediakan Pakej Umrah yang menginap di hotel PALING DEKAT dan PALING SELESA untuk anda dengan HARGA YANG SANGAT BERPATUTAN. Sebab itu kami cipta pakej 'Safwah 50 Meter & 5 Bintang' untuk anda.

 

4 Jenis Pakej Umrah Yang Ditawarkan:

#01: Pakej Umrah Safwah Silver

Pakej Umrah sahaja | Tempoh selama 12H10M, penerbangan terus KUL-JED yang menginap di hotel Safwah 50 Meter & 5 Bintang menggunakan penerbangan AirAsia X. Harga bermula dari RM 6,790.

Kliks di sini untuk info lanjut : Itinerary Pakej Safwah Silver

 

#02: Pakej Umrah Safwah Gold

Pakej Umrah Sahaja | Tempoh selama 12H10M penerbangan terus KUL-JED yang menginap di hotel Safwah 50 meter & 5 bintang yang menggunakan penerbangan MAS @ Saudi Airlines. Harga bermula dari RM 7,190.

Kliks di sini untuk info lanjut : Itinerary Pakej Safwah Gold

 

#03: Pakej Umrah Safwah Platinum

Pakej Umrah Sahaja | Tempoh selama 12H10M penerbangan terus KUL-MED yang menginap di hotel Safwah 50 meter & 5 bintang yang menggunakan penerbangan MAS @ Saudi Airlines. Harga bermula dari RM 7,490.

Kliks di sini untuk info lanjut : Itinerary Pakej Safwah Platinum

 

Daftar sekarang untuk menempah tempat anda sebelum kehabisan kouta 40 Jemaah terawal.

© 2021 Copyrights. All Rights Reserved | Design By Derekacreative.com